QUERCETINA este in pigment natural (flavonoid) care se gaseste in multe plante si alimente, actionand ca un antioxidant natural cu efecte anti-inflamatorii.
Din alimentatie , zilnic putem avea intre 5mg si 40mg , dar daca mancam multe fructe si legume putem ajunge pana la 500mg pe zi.
QERCETINA se gaseste in urmatoarele alimente:
– rosii, broccoli, varza kale, sparanghel , ceapa, ulei de masline, struguri, cirese, vin rosu, ceai verde , mere , afine, etc.

Sunt unele studii care arata ca proprietatile antiinflamatorii ale quercetinei ar putea distruge celule canceroase , ajuta la scaderea zaharului in sange si previne bolile cardiovasculare, insa nu sunt inca suficiente argumente stiintifice care sa sustina aceste lucruri. La fel cum nu sunt destule argumente care sa arate ca Quercetina ar ajuta preventiei sau tratarii in cazul infectarii cu Covid-19.

EFECTE ADVERSE
Quercetina din surse naturale nu are efecte adverse, inca ca si supliment este indicat sa fie luata perioade scurte de timp, 500mg , maximum 12 saptamani.
Efectele unui comsum indelungat nu sunt inca cunoscute .
In cazul femeilor insarcinate sau care alapteaza se recomanda evitarea suplimentelor de quercetina.
Nu se recomanda consumul impreuna cu antibiotice , pentru ca le poate scadea eficienta.
FDA nu reglementeaza suplimentele cu quercetina. Asigurați-va ca spuneți medicului dumneavoastră despre orice supliment pe care îl luați, chiar daca sunt naturale.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top