LifeStyle

CE ESTE QUERCETINA ?!

QUERCETINA este in pigment natural (flavonoid) care se gaseste in multe plante si alimente, actionand ca un antioxidant natural cu efecte anti-inflamatorii. Din alimentatie , zilnic putem avea intre 5mg si 40mg , dar daca mancam multe fructe si legume putem ajunge pana la 500mg pe zi. QERCETINA se gaseste in urmatoarele alimente: – rosii, brocc …

19/10/20210 comments
Food Blog

SCORTISOARA – BENEFICII PENTRU SANATATE

Scortisoara, un ingredient foarte versatil care poate fi folosit atat in deserturi, cat si in felurile principale de mancare . Scortisoara are foarte multe proprietati si beneficii pentru sanatate. Foarte important este ce tip de scortisoara folosim . Pe piata gasim 2 tipuri de scortisoara, CINNAMOMUM VERUM, adica SCORTISOARA DE CEYLON si CASSIA, sc …

03/09/20210 comments
LifeStyle

CONSUMUL APEI IN CAZUL BEBELUSILOR. EFECTE SECUNDARE

Afara este canicula si bebe este mai agitat, te gandesti ca poate ii este sete? NU, cu siguranta nu acesta este motivul. Desi in cazul adultilor sustin consumul de apa, ca sursa principala de hidratare, in cazul bebelusilor cu varsta sub 6 luni situatia este diferita. NU au nevoie de apa pentru hidratare, laptele matern sau formula sunt suficient …

28/07/20210 comments
LifeStyle

DEFICITUL DE FIER LA BEBELUSI

Fierul este esential in cresterea si dezvoltarea copiilor. Este necesar pentru producerea hemoglobinei, dar si pentru o buna dezvoltare neurologica . Carenta de fier este comuna in cazul bebelusilor, poate fi o carenta usoara sau chiar anemie, adica celulele rosii din sange sunt mai putine. Netratata, carenta de fier poate afecta cresterea si dezvo …

02/07/20210 comments
LifeStyle

CAND INCEPEM DIVERSIFICAREA

Introducerea alimentelor solide in alimentatia bebelusului poate incepe un jurul varstei de 6 luni. Academia Americana de Pediatrie recomanda intre 4 si 6 luni, dar asta depinde in functie de fiecare copil, daca este pregatit, sau daca se incepe mai devreme datorita unor afectiuni. Inceperea mai devreme de 6 luni trebuie sa fie facuta cu acordul p …

25/06/20210 comments
Food Blog

PRAJITURA DE POST CU DOVLEAC SI BANANA

INGREDIENTE : * 200g dovleac copt * 2 banane coapte * 250ml lapte vegetal * 40 ml ulei * 1 plic praf de copt * 220-230 faina de orez, puteti sa folositi si alt tip de faina dar, adaugati treptat pana ajungeti la consistenta potrivita. Poate sa intre mai multa sau mai putina. * 200g nuca maruntita Pasati bine cu furculita bananele si dovleacul , apoi ada …

20/11/20200 comments
Food Blog

BRIOSE CU DOVLEAC, NUCI SI MIERE

Am copt aseara un dovleac intreg, in ideea de a il manca dimineata cu iaurt. Dar fiind singura din casa care il consuma in aceasta combinatie, cam greu sa mananc unul intreg inainte sa se strice:))). Asa ca am congelat o parte din el si o parte l-am folosit la o reteta dulce de data aceasta. Am vorbit de beneficiile importante ale dovleacului in re …

08/10/20200 comments
Food Blog

CHIFTELE DE DOVLECEL CU FETA SI CHIMEN

Vara este sezonul in care ne bucuram de legumele proaspete si cu gust, care aduc cu ele aport cosiderabil de vitamine si minerale. Una dintre vedetele verii este dovlecelul, cu doar 15 kcal pe 100gr, dar bogat in mangan, fosfor, calciu, folati, vitaminele A,C, B1, B6 etc. . Este o leguma versatila ,care poate fi consumat atat crud cat si gatit. Chit …

31/07/20200 comments
Food Blog

CLAFOUTIS CU CIRESE

Un desert foarte usor de facut, pe care obisnuiam des sa il fac cand era fetita mea mica. Astazi mi-am amintit de el pentru ca aveam multe cirese proaspete si am vrut sa profit de ele . INGREDIENTE: * 1/2 kg cirese fara samburi * 250ml lapte 1,5% grasime * 150g faina de ovaz * 100g zahar brut sau green sugar (dupa cum permite dieta fiecaruia:) * 50g unt …

04/06/20200 comments
Food Blog

SPAGHETE DIN ZUCCHINI SI CREVETI CU SOS CURRY SI ANANAS

Mancarea aromata si in specilal cea thailandeza este printre preferatele mele. Combinatia merge de minune si cu orez, insa eu am ales pastele din zucchini crud de data aceasta, pentru a avea o masa cu continut redus de carbohidrati. Ingrediente: – 1 zucchini mare – 200g creveti – 100ml lapte de cocos pentru gatit, light – 100g an …

22/05/20200 comments
LifeStyle

IMPORTANȚA MICULUI DEJUN

Micul dejun, supranumit si *cea mai importanta* masa a zilei iti poate aduce multe beneficii . Multi dintre noi sunt foarte grabiti dimineata si nu acorda importanta acestei mese, iar acest lucru nu ne va scapa de rontaieli si foame necontrolata pe timpul zilei. Bineinteles ca atunci cand senzatia de foame este foarte mare, suntem foarte usor tenta …

21/05/20200 comments
Go top