Dovleacul, vedeta toamnei, poate fi introdus cu usurinta in multe preparate, fiind usor tolerat atat de adulti , cat si de cei mici.
Are un continut ridicat de beta-caroten, vitamina A, vitamine din grupul B (B1, B2, B3, B5, B6, B9), vitamina C, K dar si minerale precum Zinc, Potasiu, Calciu, Fier, Calciu, Potasiu, Seleniu, Magneziu, etc.
Inafara de clasica placinta de dovleac, pe care o pregatesc in sezonul acesta, imi place sa il mai introduc copt in salata sau sa fac supe creme in diverse combinatii. Cea de astazi are o aroma deosebita.
INGREDIENTE pentru 4 portii:
* 400g dovleac placintar
* 200g cartof dulce
* o ceapa mica, rosie
* 200ml lapte de cocos pentru gatit, light
* o lingurita ghimbir macinat
* sare dupa gust.
Am fiert toate ingredientele cu 1-2 cani de apa, apoi am pus totul in blender si am mixat pana la consistenta dorita.
Se serveste cu crutoane facute in casa din paine integrala si seminte de dovleac crude sau de floarea soarelui in cazul meu, azi.
Sa aveti pofta!