Mancarea aromata si in specilal cea thailandeza este printre preferatele mele. Combinatia merge de minune si cu orez, insa eu am ales pastele din zucchini crud de data aceasta, pentru a avea o masa cu continut redus de carbohidrati.
Ingrediente:
– 1 zucchini mare
– 200g creveti
– 100ml lapte de cocos pentru gatit, light
– 100g ananas
– 1 tija usturoi verde
– 2-3 lingurite curry
– 1lingurita lemongrass
– o legatura coriandru proaspat
– sare, piper alb.
Mod de preparare: zucchini se face spaghete cu ajutorul unui aparat special, dar daca nu il aveti il puteti taia fasii foarte subtiri cu un cutit econom (cel cu care curatam cartofii de coaja).
In wok punem usturoiul maruntit si 1-2 linguri de apa si lasam la inabusit 5 minute cu capac. Apoi adaugam crevetii, laptele de cocos, condimentele si gatim impreuna apriximativ 20 de minute. La final se adauga si ananasul tocat cuburi si gatim inca 5 minute. Crevetii cu sos se pun peste pastele de zucchinii si deasupra coriandru proaspat .
Pofta buna !