Scortisoara, un ingredient foarte versatil care poate fi folosit atat in deserturi, cat si in felurile principale de mancare . Scortisoara are foarte multe proprietati si beneficii pentru sanatate.
Foarte important este ce tip de scortisoara folosim . Pe piata gasim 2 tipuri de scortisoara, CINNAMOMUM VERUM, adica SCORTISOARA DE CEYLON si CASSIA, scortisoara chinezeasca. Este foarte important sa avem grija ce cumparam, pentru a putea beneficia de toate proprietatile scortisoarei, trebuie sa o folosim pe cea de CEYLON. Scortisoara Cassia, cea mai comuna in supermarket contine un compus numit CUMARINA, care este toxic pentru ficat consumat in doze mari.
Indicat este sa folosim zilnic scortisoara, dar pe cea potrivita.
BENEFICIILE SCORTISOAREI:
1- AJUTA LA REGLAREA ZAHARULUI DIN SANGE, datorita continutului de antioxidanti ,Polyphenoli , care actioneaza ca si insulina. O lingurita de scortisoara in porridge-ul de ovaz sau peste banana de exemplu ajuta sa evitam variatiile mari ale glicemiei dupa consumul de carbohidrati.
2- ARE ROL ANTIINFLAMATOR – cateva studii spun ca, consumul ceaiului de scortisoara aduce aport mare de antioxidanti care scad inflamatia.
3- ARE PROPRIETATI ANTI-VIRALE, ANTI-INFLAMATORII SI ANTI-FUNGICE, si ajuta la tratarea racelilor , la eliminarea ciupercilor, tratand chiar si Candida.
4- AJUTA LA RECUPERAREA DUPA EFORT- poti adauga o lingutita in shake-ul de dupa antrenament.
5- SUSTINE SANATATEA INTESTINULUI – are proprietati prebiotice, care ajuta la inmultirea bacteriilor benefice.
CONCLUZIE – Este foarte important sa citim eticheta produselor pe care le cumparam, si daca alegem corect beneficiem de toate proprietetile de mai sus, si nu numai.