Afara este canicula si bebe este mai agitat, te gandesti ca poate ii este sete? NU, cu siguranta nu acesta este motivul. Desi in cazul adultilor sustin consumul de apa, ca sursa principala de hidratare, in cazul bebelusilor cu varsta sub 6 luni situatia este diferita. NU au nevoie de apa pentru hidratare, laptele matern sau formula sunt suficiente. Consumul de apa sau alte lichide, de exmplu ceai, nu sunt indicate ba chiar ii pot imbolnavi.

DE CE?
Pentru ca stomacelul lor este foarte mic, si nu trebuie umplut cu apa, ci cu lapte plin de nutrientii care il ajuta sa creasca . Stomacelul bebelusilor creste treptat in primele 6 luni, iar laptele matern sau formula sunt suficiente pentru o hidratare corespunzatoare varstei.

Alt risc la care ii putem expune oferindu-le apa , este intoxicatia cu apa. Rinichii unui bebelus nu sunt suficient dezvoltati si nu pot procesa aportul mare de apa, ceea ce ar putea duce la aparitia HIPONATREMIEI ( intoxicare cu apa).

Hiponatremia este nivelul de sodiu redus din sange, sodiul fiind un mineral care asigura echilibrul electrolitic in organism, regleaza tensiunea arteriala si ajuta la buna functionare a sistemului nervos si muscular. Hiponatremia poate favoriza aparitia unor probleme grave de sanatate, chiar fatale.

O data cu inceperea diversificarii, de la 6 luni pana la 1 an, aportul de apa pe care il dam bebelusilor ar trebui sa fie limitat. Avand in continuare hidratare la pachet cu valoare nutritiva din laptele matern sau formula.

Nu uitati sa va informati mereu inainte de a lua o decizie care poate avea impact asupra sanatatii bebelusului.

Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top