Vara este sezonul in care ne bucuram de legumele proaspete si cu gust, care aduc cu ele aport cosiderabil de vitamine si minerale. Una dintre vedetele verii este dovlecelul, cu doar 15 kcal pe 100gr, dar bogat in mangan, fosfor, calciu, folati, vitaminele A,C, B1, B6 etc. . Este o leguma versatila ,care poate fi consumat atat crud cat si gatit.
Chitelele de dovlecel cu feta pot fi o varianta de cina usoara si gustoasa, chimenul da o aroma deosebita.
INGREDIENTE:
* 2 dovlecei
* 4 oua
* 150-200g branza feta
* 6 linguri pesmet
* piper, o lingutita boia de ardei dulce
* 2-3 lingurite chimen
MOD DE PREPARARE :
* dovleceii se rad prin razatoarea mare, se lasa la scurs cu un praf de sare; ouale se bat bine cu condimentele, se adauga feta maruntita cu o furculita ;
* dovleceii se storc bine de tot in palme si se pun peste oua si feta, impreuna cu pesmetul; se amesteca bine si se formeaza chiftele cu o lingura;
* eu le-am copt la air fryer 12 minute la 195 grade, dar pot fi facute si la cuptor pe foaie de copt.
Enjoy!