Am copt aseara un dovleac intreg, in ideea de a il manca dimineata cu iaurt. Dar fiind singura din casa care il consuma in aceasta combinatie, cam greu sa mananc unul intreg inainte sa se strice:))). Asa ca am congelat o parte din el si o parte l-am folosit la o reteta dulce de data aceasta.
Am vorbit de beneficiile importante ale dovleacului in reteta anterioara, asa ca acum cand este sezonul lui, indicat este sa il consumam pentru a beneficia din plin de toate beneficiile .
INGREDIENTE :
2 oua
2 linguri rase zahar de cocos
230g piure de dovleac copt
2 linguri pline miere
3 linguri ulei
150g faina mix integrala si alba (nu mai aveam suficienta integrala, dar puteti sa folositi doar integrala sau faina de ovaz)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita nucsoara
1 lingurita praf de copt
30-50g nuci maruntite.
Batem bine ouale cu cele 2 linguri de zahar brun, apoi adaugam piureul de dovleac, mierea, uleiul si amestecam bine. Faina se amesteca cu scortisoara, nucsoara macinata si praful de copt, apoi se incorporeaza treptat in compozitia cu ouale. Se adauga nucile, apoi aluatul se toarna in forme de briose si se coace la 180grade timp de 20 minute.
Pe asa vreme ploioasa de toamna, mirosul brioselor cu dovleac este minunat cum invaluie intreaga casa. Merita sa incercati:).